lördag 17 april 2010

Operation 23/4 för Sven.

Fredag 23/4 är det dags för Sven att lägga sig på operations bordet.

Det började för ca 2 veckor sedan när Sven inte orkade gå ett steg och ville sitta ner hela tiden. Vi trodde först att han var dålig i magen, men när han började andas kraftigt så blev vi oroliga och åkte akut in till djursjukhuset. Väl på sjukhuset fick han en ordentlig genomgång och veterinärerna trodde först att han hade förstoppning, Sven fick ligga kvar över natten för observation. Sven blev piggare över natten och skulle få komma hem, men när veterinärerna gjorde sista undersökningen av honom innan hemgång så upptäckte dom att han var väldigt ömmande vid prostatan. Påföljden blev ultraljud som visade att prostatan var något stor men inte onormalt stor, även olika urin prov har tagits men även dom såg fina ut. Vi blev hemskickade med olika smärtstillande mediciner och diet foder för magen, för att om en vecka göra återbesök och återigen kontrollera prostatan. Vid detta besöket så ömmade Sven inte alls på samma sätt som tidigare så veterinären gav oss ett lugnande besked och trodde att han haft en tillfällig infektion i prostatan. Vi diskuterade en del och kom gemensamt fram till att en kastration är helt klart det bästa då han redan i så tidig ålder haft problem med prostatan. Detta känns väldigt bra då bekymren med prostatan försvinner helt efter en kastration. Det tråkiga i det hela är att vi tyvärr missar uppföljningskursen som börjar dagen innan ingreppet och som håller på 5 veckor framöver. Sven behöver ta det lugnt i ca 3 veckor efter ingreppet, men det viktigaste är ju att lille grisen kommer må bra framöver!

2 kommentarer:

  1. Heej brorsan!! Matte har bett Marie & Urban att hälsa till er, men matte kunde inte hålla sig så nu sitter hon på brukshundsklubben så vi kunde få skicka hälsning till er alla. Är du groggy nu? Var det läskigt? Gick det bra? Håller alla tassar och tummar för er.. Jättekram från oss alla. Hälsningar Oddie kram kram...

    SvaraRadera
  2. Hej käre bror!

    Tack för hälsningen :)
    Jag är groggy men tyvärr så fick jag inte opereras idag... Jag fick groggy sprutor men sen kom det in massa andra 4-benta som behövde opereras akut, så jag fick vingligt tassa hemåt igen... Nytt försök på torsdag!

    Kram från Sven m flock!

    SvaraRadera